Múzeumok Éjszakája 2019-ben!

2019. június 22-én (szombaton) 17 órától a bakonyi dinoszauruszok nyomába eredünk a Bányászati Múzeumban.

A program kezdéseként Schwartz Béla polgármester úr átadja a megújult fogadó- és kiállítótermeket, amelyek az Ajka Város Önkormányzata EFOP-4.1.9-16-2017-00030 azonosítószámú, „Barangolás az őslények és ásványok között” című pályázata eredményeként jöttek létre. Interaktív oktató-foglalkoztató terek, geológiai minilabor, ládamúzeum, kőzet-és ásványtani, valamint bányászati tudásbázisok várják a látogatókat. A projekt keretében megtörtént az infokommunikációs akadálymentesítés is.

Vendégünk lesz többek között Dr. Ősi Attila paleontológus, aki megemlékezik Kozma Károly geológusról - múzeumunk egykori igazgatójáról -, emlékkiállításának megnyitása alkalmából. Ezután Pecsics Tibortól megtudhatjuk, hogyan készültek a múzeumban látható élethű dinoszaurusz rekonstrukciók.

Ahogy ez a Múzeumok Éjszakáján lenni szokott, játékos feladatok, kézműves foglalkozások, meglepetések is színesítik a napot.

A részletes programokról a mellékelt plakáton tájékozódhatnak!

A rendezvényre különbusz indul a Bányászati Múzeumba a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ előtti parkolóból szombaton, 16.30-kor. Visszaérkezés: 21 óra körül.
Kérjük, hogy június 21-én (péntek) 12 óráig jelezzék részvételi szándékukat a Városi Könyvtárban, vagy a Nagy László VKSZK Információs Központjában személyesen. Jelentkezni lehet továbbá az ajkakonyvtar@vkajka.hu ill. az info@vkajka.hu email címeken.

A programok ingyenesek, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ne feledjék: ez az éjszaka más, mint a többi!
 

Csatolmányok