Minden csúf és csodálatos dolog

Szerző
Bryn Greenwood

Jelzet: G 62

Új szerző mutatkozik be a Könyvmolyképző Kiadónál a Kansas-i Bryn Greenwood személyében, akinek első regénye az emberi lét legsötétebb bugyraiba viszi el olvasóját. A sorozatcímhez híven rázós könyv, mert pontosan arról szól, amit a címe is jelez (Minden csúf és csodálatos dolog).

Wavy ötéves korára már nagyon sok traumát szenvedett el. Nem hajlandó sem beszélni, sem mások előtt enni, mert kábítószerfüggő anyja mocskosnak tartja, ami a szájába kerül. Apja, a drogdíler Liam nem sokat törődik a családjával. Wavy egymaga küszködik, hogy iskolába tudjon járni és ellássa a kisöccsét, Donalt. Csak Kellen, Liam egyik embere mutat együttérzést és törődést Wavy irányában. A szeretetre éhes kislány és a sérült férfi egymásba szeretnek, és Wavy mindössze tizenhárom éves, amikor szexuális kapcsolatot kezdenek. Nagynénje pedofilnak bélyegzi Kellent, és kitartóan küzd, hogy elválassza őket egymástól. Wavy időközben felnő, és hihetetlen szívóssággal, minden akadályt legyőzve dolgozik azon, hogy ismét összekerülhessen a férfival.

A tizenhárom évet felölelő történet nem könnyed lányregény, nem egy újabb Lolita-sztori, hanem erős idegzetű olvasóknak szóló olvasmány. A jól megírt, figyelemre méltó alkotás történései több (sokszor mellék-) szereplő szemszögéből jelennek meg. Tabutémát dolgoz fel, ami toleranciát és empátiát követel az olvasótól.

(Forrás: kello.hu)