Marlenka

Szerző
Finy Petra

Jelzet: F 59

Marlenka imádja a nárciszt. Nem csak a virágot. Bár már három felnőtt gyereke van, vonzza magához a narcisztikus személyiségeket, és gyenge ahhoz, hogy ellenálljon nekik.

De vajon miért viselkednek furcsán Marlenka felnőtt gyermekei? Miért tör az asszonyra rosszullét a Városmajor egyes pontjain? Az 1944 telén a városrészben történt tragikus események Marlenka családjának több nemzedékére kihatnak. Marlenka, a főszereplő idős asszony, Sztehlo Gábor (a II. világháború alatt kétezer embert, köztük ezerhatszáz, főként zsidó származású gyermek életét megmentő) evangélikus lelkész egyik védence volt. Bár a szereplők fiktív személyek, a cselekmény valós eseményeken alapul. A gyógyuláshoz, a családi trauma feldolgozásához pedig több nemzedéknyi idő szükséges.

Finy Petra legújabb regénye identitástörténet: főhőseinek hosszú utat kell bejárniuk ahhoz, hogy rájöjjenek, kik is ők valójában. Marlenkának és gyermekeinek meg kell dolgozniuk a boldogságért és a szerelemért, ám a harmónia még így is törékeny marad.

(Forrás: kello.hu)