Ezer csillag közül te

Szerző
Isabelle Broom

Jelzet: B 90

A romantikus történet hősnője, Alice boldog és nyugodt életet él barátai, szülei és szerelme mellett. Richard feleségül akarja venni és már azon gondolkodnak, mikorra tűzzék ki az esküvő napját, amikor Alice egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, hogy két barátnőjével, Maureen-nel és Steph-el elutazik Srí Lankára. Nagy kalandnak vélik az utazást, s bár Richardot meglepi szerelme elhatározása, nem áll a kiruccanás útjába. Richard tanár, aki nehezen tudja levetkőzni a diákokkal szembeni modorát, és többnyire Alice-t is kioktatja, aki már kezdi megunni a férfi folyamatos nevelését.

Amikor megérkeznek Srí Lankára, a szállodában két, nagyon helyes férfivel hozza őket össze a sors. Max és barátja, Jamal már a megérkezésük után megkülönböztetett figyelmükkel tüntetik ki a lányokat. Maureen szingli és a szeme azonnal megakad a jóképű, Max-en, akinek azonban Alice kelti fel a figyelmét. Lassan kiderül, hogy Max azért jár nehezen, mert a hadseregben szerzett sérülésben elveszítette az egyik lábát. Elmeséli Alice-nak, hogy valójában egy fatális véletlen volt okozója a balesetnek, amikor a közelében robbant fel egy akna. Arról is mesél, hogy sokáig súlyos depresszióval küzdött, a felesége is elhagyta a harminckét éves férfit, aki inni kezdett, míg végül önerőből lett úrrá az elkeseredésén, és kezdett el új életet élni. Ebben segíti őt barátja, Jamal, aki mindig Max mellett van, hogy ha a férfi fizikailag rosszul érzi magát, azonnal „kéznél” legyen.

A társaság együtt indul el túrázni, kirándulni és Alice egyre inkább azt érzi, hogy már nem jóbarátként tekint Max-re, mert a szerelem érzése jóval túlmutat ezen. A férfi hasonlóképpen érez, de tudja, a lánynak vőlegénye van, és nem igazán meri felfedni érzéseit. Alice azonban elhatározásra jut, és szakít Richarddal…

Az édes-bús történet bizonyára megdobogtatja majd a női szíveket… A könyv elnyerte a romantikus regényeknek odaítélhető egyik legrangosabb elismerést, a RoNa-díjat.

(Forrás: kello.hu)