Dédelgetett titkok

Szerző
Michael Robotham

Jelzet: R 76

Két asszony, Agatha Fyfle és Meghan Shaughnessy monológjából bomlik ki a mindvégig izgalmas pszichothriller története.

Agatha egy élelmiszerüzletben dolgozik árufeltöltőként, ide tér be nap mint nap Meghan, akinek mintaszerű életét elirigyli Agatha. Meghan-nak van már két kicsi gyermeke, és a történet idején a harmadik babájával várandós. Sokáig úgy tűnik, hogy Agatha is gyermeket vár és úgy véli, ezzel majd boldoggá teszi az apát, Haydent, aki a haditengerészetnél szolgál. A történetből, Agatha emlékképeiből, lassan bomlik ki a nő korábbi élete, kamaszkorának szörnyű megpróbáltatásai. A Jehova tanúi nevű vallási szervezet egyik jeles vezetője folyamatosan abuzálta a kislányt, aki tizenöt évesen teherbe esett, ám amikor gyermekét megszülte, hiába ragaszkodott hozzá eszelősen, megfosztották tőle. Szülei a nála hat évvel fiatalabb húga haláláért is Agathát okolták, ezért a lány, amilyen hamar csak tudott, elmenekült otthonról. Férjhez ment egy Nicky nevű férfihez, ám várandóssága tragédiával végződött, ezután közölték vele, hogy soha többé nem lehet gyermeke.

Eközben Meghan kétségbeesetten várja harmadik gyermeküket, mert férjével, Jack-kel, akivel egykoron hatalmas szerelem vonzotta őket egymáshoz, egyre többet veszekednek, és a férfi nem igazán akarja ezt a gyermeket, akiről az is kiderül, nem biztos, hogy Jack az apja, mert egy borgőzös éjjelen Meghan, megfeledkezve magáról, férje egy régi barátjával, Simonnal bújt ágyba. Eközben az is kiderül, hogy Agatha valójában nem terhes, csak egy kitömött párnával „kábítja” környezetét, hogy ördögi tervét véghez vigye. Amikor megszületik Meghan gyermeke, Agatha elrabolja a kórházból a csecsemőt, és ezzel eszeveszett ámokfutás veszi kezdetét…

Jól megírt, az olvasót mindvégig izgalomban tartó, lélektani krimi, amely a műfaj kedvelőinek bizonyára remek kikapcsolódásul szolgál majd.

(Forrás: kello.hu)