Az azúr bicikli

Szerző
Leitner Lili

Jelzet: L 45

A több szálon futó történetet a címben szereplő Az azúr bicikli - La Bicyclette Azur - nevű angliai étterem köti össze.

Gabriel Deniau Párizsban tanulta ki a szakácsmesterség megannyi trükkjét, fortélyát. Itt élt sokáig barátjával, a kulináris örömöknek szintén elkötelezett Max-szel, és együtt tervezgették egy önálló étterem létrehozását. Max azonban meghalt, és most Gabriel egyedül valósítja meg egykori álmukat. Éppen a megnyitásra készülődik, amikor nem kap megfelelő halat az esti vacsora elkészítéséhez. Ezen bosszankodik, amikor a festőnő, a bohém Maya felajánlja segítségét, ő is hivatalos az esti megnyitóra. Maya a nyolcadik hónapban van, de egyedül vállalta gyermekét. A nagy napon éppen vizsgálatra igyekszik, amikor egy meglehetősen nagyképű férfi, William Rowland keresztezi az útját, ugyanis a férfi hibájából karamboloznak. Maya ezután kórházba kerül, de szerencsére nem nagy a baj, William, aki a helyszínen meglehetősen gorombán viselkedett, felkeresi a lányt a kórházban. Itt már egészen más arcát mutatja.

Közben az olvasó megismerheti William testvérét, Faith-et, aki rákbeteg édesanyját ápolja, és a testét, lelkét megpróbáló faladat során, egyre jobban maga alá temeti a depresszió. Szerepel még a színes forgatagban, a Lengyelországból szerencsét próbálni Angliába érkezett fiatal lány, Hania, aki egy kisiklott szerelmet hagyott maga mögött, remélve, hogy egy új országban, újra kezdheti az életét, ám a hajnali városban tétován és egyre elkeseredettebben bolyong. Aztán itt van még Nina, az ifjú színésznő, aki folyamatos szorongását evésbe fojtja, remélve, hogy "kicsiny hurkái" ellenére is rátalál majd a szerelem.

Valamennyiük története végül a címben szereplő vendéglőben fonódik össze, és az olvasó ekként lehet részese a többnyire boldog végkifejletbe kifutó élettörténeteknek. Igazi nyári kikapcsolódást, szórakozást kínál a kötet.

(Forrás: kello.hu)