Árnyékkert

Szerző
Rubin Eszter

Jelzet: R 94

Jelenetek egy házasságból - adhatnánk meg a regény summázatát, amely Stark György és Molnár Kornélia szerelemben fogant, majd sokévi házasság után keserűségbe, egymás gyalázásába átforduló házasságának stációit meséli el.

A nyolcvanas években kezdődő történet egyik főszereplője Kornélia, akit mindenki csak Liának becéz, tizenkilenc éves korában találkozik először az akkor még katonaidejét töltő Stark Györggyel, Gyurival. Nemsokára összeházasodnak, három gyerekük születik, Sári a legnagyobb és utána még egy ikerpár fiúnak, Bencének és Marcinak is életet ad Lia. A társasági élet középpontja lesz a budai villanegyedben felépült házuk, azonban a gyerekek számának szaporodásával egyre kevesebb idejük jut egymásra. Lia félrelép, és amikor ezt Gyuri megtudja, csillapíthatatlan dühvel támad a nőre. Egyre jobban elmérgesedik az otthoni helyzet, és miként a házasságuk falán egyre nagyobb repedések támadnak, úgy kezd amortizálódni, darabjaira omlani a házuk is a nem megfelelő tervezés következményeként. Lia és Gyuri között egyre több a hangos veszekedés, majd végül eldöntik, elválnak.

Közben az is kiderül, hogy Sárinak nem Gyuri az édesapja, ő csak felnevelte Lia életének legnagyobb szerelmétől való gyermekét, mert a nő már várandós volt Sashalmi Tibortól, amikor hozzáment Gyurihoz. Közben Stark a házasságuk romjaiból felocsúdva új kapcsolatba bonyolódik Hannával, és nemsokára közösen elutaznak Izraelbe. Sári már felnőtt, férjhez megy Áronhoz, amikor az anyja szembesíti a valósággal, hogy Gyuri csak felnevelte őt, de nem ő a biológiai apja.

Romokba dőlt életek, a szélsőséges érzelmeik csapdájában vergődő szereplők, megcsalások és megcsalattatások, lelki abúzus érzelmi "cunamija" sodorja magával a szereplőket, akik eközben kénytelenek szembesülni önsorsrontó életükkel, amely tele volt hazugsággal, csalással...

(Forrás: kello.hu)