Üdvözöljük a Térségi Információs Központ honlapján!

   

 

A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ a város életének mozgatórugója: az általuk szervezett programok (kiállítások, koncertek, színházi előadások, filmvetítések) mindig nagy érdeklődésre tartanak számot a város lakossága körében.

 

Mellette számos önszerveződő egyesület, amatőr művészeti csoportok, klubok, civil szervezetek tevékenységének köszönhető, hogy minden hónap gazdag a különböző színes eseményekben.

Méltán híres térségünkben és országszerte is a több évtizedes múltra visszatekintő Bányász Fúvószenekar, a Bányász Férfikórus, a Pedagógus Nőikar, az Ajka-Padragkút Néptáncegyüttes.

 

Az önkormányzat jelentős pénzügyi támogatásával működik a helyi újság, az Ajkai Szó, amely hetente számol be a város eseményeiről, és hasznos információkkal szolgál.

Ugyancsak városi finanszírozással működik az Ajka TV. A televízió tudósítások, riportok, színvonalas magazin- és hírműsorok, képújság készítésével szolgálja ki a lakosság igényeit.

 

A sportot kedvelők és az egészséges életmódra vágyók igényeit elégíti ki a Városi Sportcentrum, amely a városi és térségi sportrendezvények helyszíne.

Ajka sportéletében a tömegsport mellett nagyon fontos szerepet játszanak a sportklubok. Versenyzőik évről-évre hatalmas sikerrel szerepelnek az országos és nemzetközi mezőnyben.


Ajánlott felbontás:
1024*768.
Ajánlott böngészőprogramok:
Internet Explorer, Mozilla Firefox.
A honlapot készítette:
Simon Judit

 

Könyvtári szolgáltatások összehangolt
infrastruktúra fejlesztése - "Tudásdepó Expressz"
TIOP-1.2.3/09/1.

(Nagyításhoz kattintson a képre!)