A kesztyűkészítő lánya

Szerző
Leah Fleming

Jelzet: F 64

A történelmi romantikus regényben ezúttal a 17. század végi Angliába és a 18. század eleji Amerikába kalauzolja olvasóit Leah Fleming, ám a regény másik időszála ezúttal is napjainkban játszódik.

Az egyik idősík kezdetén 1666-ban járunk, a yorkshire-i Windebankben. Itt jön a világra, vallási hagyományaik miatt mártír sorsra jutott szülők gyermekeként, Joy Moorside. A tízévesen immár árva kislányt nagybátyja neveli fel, majd ahelyett, hogy tehetős nagyapja magához venné, szolgálónak adják. Felcseperedve azonban szépségével sokak figyelmét felkelti, végül egy csapat kvékerrel együtt Amerikába utazik, hogy ott kezdjen új életet. Az indiánok szomszédságában hoznak létre egy új falut, és igyekeznek megküzdeni az új világ kihívásaival, veszélyeivel. Itt Joynak végleg el kell döntenie, milyen életet akar élni…

A másik szálon 2014-ben járunk: az angliai  Yorkshire-ben élő Rachel Moorside egy nap különös e-mailt kap, melyben arról értesítik, hogy egy meglepően jó állapotban megmaradt, bőrkötéses könyvre bukkantak a pennsylvaniai Jóreménység Gyűlésházának falában, melynek szerzője, Joy Moorside valószínűleg a felmenője volt. S a ritka kézirat felfedezője, Sam Strorer építész, a szerző leszármazottjával együtt beleveti magát Joy történetének megismerésébe, miközben az ő sorsuk is megpecsételődik….

Forrás: kello.hu