Életciklusok és hangulatzavarok : hogyan küzdjünk meg életünk hullámvölgyeivel?

Szerző
Belső Nóra

Jelzet: 150 B 46

Az emberi élet minden egyes szakaszának megvannak a maga nagy témái, feladatai, fejlődési ívei, és természetesen tipikus problémái, próbatételei is, kiemelt helyen említve az adott életkorhoz passzoló hangulatzavarokkal, szorongásfajtákkal, félelmekkel.

Belső Nóra kiváló életvezetési kötete egyrészt segít megérteni, hogy adott életkorban mi és miért történik velünk lélektani és mentálhigiénés értelemben véve, másrészt ahhoz ad tanácsot, hogy ezekre tudatosan fel tudjunk készülni, képesek legyünk hatékonyan, konstruktívan kezelni, illetve utólag megérthessük a múlt pregnáns, gyakorta sorsformáló, sorsfordító periódusait. A szerző a bevezető részben a kötet két kulcsfogalmáról – az életszakaszokról és a hangulatzavarokról - ír, majd az előbbiekhez igazodó fejezetek keretei között fejti ki mondandóját. Így esik a szó a magzati és csecsemőkorról (világba érkezés), a gyermekkoról (dackorszak és iskoláskor), a kamaszkorról (testi-lelki változások, szélsőséges ingadozás), a felnőttkorról (kapunyitás, elköteleződés, szülővé válás, válás, újrakezdés), az életközépről (gyerekek elengedése, veszteségek, változó korú nők és férfiak), valamint az időskorról (visszavonulás, nagyszülővé válás, gyász, depresszió, szembenézés az elmúlással).

A könyvben mindezekről olvasmányos, közérthető stílusban olvashatunk sok életszerű példatörténettel illusztrálva, magyarázatokkal, életvezetési tanácsokkal kísérve.

Forrás: kello.hu