Az utas

Szerző
Lisa Lutz

Jelzet: L 97

A történet elején Tanya Dubois minden lelkiismeret-furdalás nélkül átlép az emeletről lezuhant férje holttestén, majd magához veszi a halott pénzét. Mielőtt még elhagyná a várost, bebújik az orvosa, dr. Mike ágyába. Bár különösebben ez a férfi sem izgatja, de úgy érzi, ezzel a légyottal pontot tud tenni a városban eltöltött évek végére.

Ezután egy Mr. Oliver nevű titokzatos férfi újabb és újabb neveket - Amelia Keen, Laura Bainbridge - és hamis iratokat ad Tanyának, akiről kiderül, hogy valójában Nora Glassnak hívják. De miért kell menekülnie Norának, át Amerikai szinte valamennyi államán?

Erre valójában csak a történet végén derül fény, de addig még jó néhány, az olvasó számára sokáig értelmezhetetlen helyzetet él át a főszereplő. Útja során „belebotlik” egy Blue nevű nőbe, aki szállást ad egy időre Norának, amiért ő nagyon hálás a befogadójának. Blue azonban semmit nem hajlandó elárulni a múltjáról és rejtélyes viselkedése felébreszti Norában a gyanút. Lassan kiderül, hogy Blue segített „Tanya” alkoholista édesanyjának és fizette az elvonó kezelését is. De hogy ezt miért tette, azt sűrű homály fedi.

Útja során „Nora-Tanya” megismerkedik egy rendőrrel, Dominikkel akiről nem igazán lehet tudni, hogy miért keltette fel az érdeklődését a „soknevű” nő. Lassan azonban a szövevényes történet összekuszálódott szálai kezdenek kibogozódni, és amikor erre Nora is rádöbben kénytelen hazatérni az apja házába, ahol aztán döbbenetes dolgokra derül fény…

Műfajából kiemelkedő, remek történet, amelyet minden, izgalmakra vágyó olvasó figyelmébe ajánlunk.

Forrás: kello.hu