Házhoz megy a gyermekkönyvtár!

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

2020. május 13-tól az ajkai Városi Könyvtár a vírushelyzetre való tekintettel, kérésre ingyenesen házhoz szállítja beiratkozott olvasóinak az általuk igényelt könyveket.

A szolgáltatásról bővebben a mellékelt PDF dokumentumból tájékozódhattok. Kérjük, szüleitekkel együtt tanulmányozzátok át részletesen!

Interaktív feladat a Madarak és fák napja alkalmából

Kedves Gyerekek!

Május 10-e a Madarak és Fák Napja hazánkban. A világ első ilyen rendezvényét a párizsi európai madárvédelmi egyezmény alapján Chernel István, a híres ornitológus szervezte meg Magyarországon 1902-ben. Az ünnep hivatalossá Herman Ottó közreműködésével vált 1906-ban, amikor gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a Madarak és Fák Napja megszervezését minden iskola számára. Azóta is ez a legszélesebb körben megtartott madár ünnep Magyarországon.

Hiányoztok, gyerekek!

Kedves Gyerekek!

Sok-sok hírt kapunk arról, mennyire hiányzik nektek a Bogáncs gyermekkönyvtár, a könyvek, a játékok és a könyvtáros nénik. Reméljük, hamarosan találkozunk! Sétáljatok el szüleitekkel a könyvtár épülete felé, és nézzétek meg saját szemetekkel is, mit üzenünk nektek!

Visszavárunk!

 

Legyél 21 nap alatt olvasó!

A Magyar Olvasástársaság ajánlására! Gyakorold kitartóan 3 héten át, így az életed természetes része lesz! Közös mesélés, közös olvasás, naponta 15 percen át. Minden napra egy feladat. Nem is sok, ugye?

Töltsd le a mellékletet és kövesd az ott leírtakat! Kérd meg a szüleidet, testvéreidet, hogy segítsenek, végezzétek közösen, sokkal szórakoztatóbb!

 

Rajzolj Kuflit!

Van kedvetek egy igazán különleges játékra a kuflikkal? Olyanra, amilyen még sosem volt? Sőt, valószínűleg nem is lesz többet...

Ha részt vesztek a Pagony Kiadó pályázatán, a ti rajzotok bekerülhet a következő kufli-könyvbe Dániel András - író, illusztrátor rajzai mellé!

Vár a digitális mesetár...

A Samsung Magyarország jóvoltából ingyenesen elérhető Magyarország legnagyobb digitális mesetára! Több mint 400 interaktív könyv hangos felolvasással érhető el ingyenesen egy teljes hónapon keresztül a BOOKR Kids Mesetárából a koronavírus okozta vészhelyzet miatt: https://www.samsung.com/hu/samsung-bookr-mesetar/

A BOOKR Kids meséivel játékos formában fedezhetők fel az olyan klasszikusok, mint A Pál utcai fiúk, A kis herceg és még sok más.